1470 nm diode lazer in cilt altı ve derin dokularda kullanılması ile güzel sonuçlar elde edilmektedir. Lazer ile yüz şekillendirme, gıdı ve kol gibi bölgelerde yağ azaltmaya yardımcı olur. Yüz ve gıdı uygulamalarında ve lokal alanlarda lokal anestezi ile kolayca uygulanır. Kesi olmadan sadece iğne deliği kadar küçük alandan 400 ve 600 mikronluk fiber uçlar ile uygulama yapılır. Özellikle göz altı torbası, gıdı gibi alalarda yağ azaltılması yaparken deriyi çok iyi toplamaktadır. Yağ erimesi 1 ay içinde rahatlıkla görülebilirken deri sıkılaşması 2-3 ayda oturmaktadır. Etkileri yağ erimesinde kalıcı iken sıkılaşma etkisi 1,5 yıldan fazla sürmektedir.

 

Ameliyatsız Yüz Gençleştirme-İple Askılama

Yüz ve kaş askılama kimlere yapılır?

Yaşlanma ile yüzde oluşan en belirgin sorunlardan biri kaşların ve yüz dokularının aşağı doğru sarkmasıdır. İleri yaşlarda belirgin olan bu sorun için çözüm; yüz ve şakak germe ameliyatlarıdır. Ancak bu sorun 30-50 yaşları arasındaki çok belirgin olmasa da dönemde de vardır. Bu dönemde kişiler yüz dokusunda bir gevşeme olduğunu, dokuların yavaş yavaş aşağı doğru yönlendiğini ifade ederler. İşte bu grup hastalarda, germe ameliyatları yerine, özel olarak yapılmış  iplerin yüze ve şakak bölgesine  yerleştirilmesi ile memnun edici sonuçlar veren yüz askılama ve kaş kaldırma müdahaleleri yapılabilir.

 

Yüz ve kaş askılama ipleri erirmi? Çeşitleri varmıdır?

Yüz ve kaş askılama iplerinin hem eriyen, hem de erimeyen yapıda olanları vardır. Eriyen iplerin çeşitleri vardır ve şekillerine göre (tırtırklı çentikli konili vb.) uygulamaları farklıdır.  Kalıcı ipler daha çok silikon yapılı olup tutculukları da uzun sürelidir. Geçici ipler piyasada (mint Örümcek ağı  sihoutte gibi isimlerle  kalıcı ipler ise Fransız askısı gibi isimlerle adlandırılmaktadır.

Yüz ve kaş askılarının kalıcılığı ne kadardır?

Kalıcılık; uygulamanın yapıldığı kişilerin doku yapısına, problemin büyüklüğüne ve uygulamanın yapıldığı bölgeye göre ve kişinin yapılan işlem sonrası bölgeye iyi bakip bakmadığına göre 18 ay ile 3 yıl arasında değişmektedir. İstenildiğinde tekrarlanabilen bir uygulamadır.

Yüz ve kaş askılama işlemleri nasıl yapılmaktadır?

Kendiliğinden eriyen askı iplerinin uygulanması, ofis şartlarında ve lokal anestezi ile yapılabilir. Hiçbir kesi yapılmadan, sadece kılavuz bir iğne yardımı ile uygulanmaktadır. Erimeyen askı ipleri uygulamak için gerekli görülürse ise, saç içinden 1,5-2 cm lik kesi yapmak gerekebilir. Bu uygulama ise lokal anestezi ve damardan rahatlatıcı bir madde vererek yapılan bir uygulamadır.

 

Askılamanın etkisini arttıran ek uygulamalar nelerdir?

Yaşlanmaya bağlı olarak, yüzde erken yaşta, gevşeme, doku kaybı ve kırışıklık başlangıcı az da olsa görülebilir. Bu durumlarda askılama ile yukarı taşınan yüz dokularının ve kaşların, daha güzel, daha dolgun, taze ve dinlenmiş görünmesi için askılama işlemine ek olarak dolgu rejeneratif dolgular, botox uygulamaları ve yağ enjeksiyonları yapılması gerekir. Kas kaldırıcı etkiyi arttırmak için kaşın hemen altına veya elmacık kemiğine aynı seansta dolgu yapılabilir.

 

Kırışıklık Tedavisi ve Uygulamaları

Kırışıklık Tedavisi

Kırışıklıklar, ileri yaşlarda cildin orta katmanı olan dermiste kolajen liflerinin sentezinin azalması ve kalitesinin bozulması sonucu oluşmaktadır. Zayıflayan cilt yapısı ve mimik kaslarının hareketleriyle de kırışıklık oluşumu artmaktadır.

Kırışıklık Oluşumunda Etkili Olan Faktörler Nelerdir?
* Genetik Yapı
* Çevresel Etkenler
* Bakım

Kırışıklık Tedavisinde Kullanılan Yöntemler Nelerdir?

Teknolojik gelişmeler, kırışıklıkların tedavisi için bir çok alternatif yöntem sağlamaktadır. Bu yöntemlerden en yaygın olanları şunlardır:

Kırışıklık Gideri:
Kırışıklığa yol açan kaslara ince uçlu enjektörler ile uygulanır. Kasları gevşeterek kırışıklığı engeller.

Dolgu :
Cilt dolgusu olarakta bilinen bu yöntemde vücudun doğal maddelerinin eşdeğerleri cilt altına enjekte edilir. Dolgu maddesi olarak hyalüronik asit kullanılmaktadır.

PRP Tedavisi :
Prp (Platelet Rich Plasma) uygulamasında kişinin kendisinden alınan bir miktar kan santrafüj edilerek, bir takım işlemlerden geçirildikten sonra bileşenlerine ayrıştırılır. Ayrıştırılan kandaki, trombosit ve büyüme faktörlerince zengin olan plasma kısmı, kişinin uygulama yapılacak bölgesine mezoterapideki gibi napaj yöntemiyle enjekte edilerek yapılır.

Fraksiyonel Lazer :
Fraksiyonel CO2 Lazerler ile cildin üst tabakası soyularak, kolajen üretimi uyarılır.Bu şekilde üretimi artar ve cilt elastik, canlı ve parlak bir görünüme sahip olur.

Kimyasal Peeling :
Kimyasal peeling, asidik ürünler ile cildin soyulması işlemidir. Soyulan ciltte eski ölü hücrelerin yerini yeni hücreler alır.

Mezolifting :
Anti-aging amacıyla tedavi edici ilaçların yüz derisine verilmesiyle yapılan, son yıllarda sık kullanılan bir mezoterapi uygulamasıdır.

Myolifting :
Kasların zaman içinde tonüslerini kaybetmesi sonucu oluşan sarkmalarda, o kas grubunun elektriksel stimülasyonu ile yaptırılan pasif egzersiz güvenli bir uygulamadır. Yüz kası egzersizleri ile kaslardaki sarkmaların toparlanması sağlanıp, kas yapısı sıkılaştırılmaktadır.

Oksijen Terapi :
Ciltte azalan oksijen miktarını artıran, metabolizmayı hızlandıran bir tedavi yöntemidir.

Mikrodermabrazyon :
Mikrodermabrazyon yüksek basınç oluşturan kompresörlü sistemler sayesinde, mikron mertebesinde boyutları olan alüminyum oksit mikro-kristallerinin cilde püskürtülmesi işlemidir. Bu sayede cildin üst tabakası bir nevi zımparalanmaktadır.

Dermaroller :
Dermaroller üzerinde onlarca ince iğne bulunduran silindir şeklinde bir aparattır. Bu aparat cilt üzerinde gezdirilerek binlerce mikro-delik açılmasını sağlar.Cilde verilen bu mikro-hasarlar ile cildin tamir mekanizmaları uyarılır, kolajen üretimi tetiklenir ve kan dolaşımı arttırılarak cilt tedavi edilir.

 

Botoks

Kırışıklık tedavisinde bir numaralı tedavi yötemidir. Doktorlar tarafından uygun dozlarda uygulandığında ifadesiz çarpılmış yüzlere neden olmaz. 5 dk içerisinde uygulanan ilaç sayesinde 5 ila 10 yaş daha genç görünmek mümkündür.

Botox nedir?

Yılan zehri değildir. Clostridyum Botilinum isimli bakteri tarafından oksijensiz ortamda üretilir. Sinir iletimini geçici olarak bloke ederek, kasların uyarılmasını geçici olarak engeller. Etkisi tamamen geçicidir. Uzun süreli etki için tekrarlanması gerekir.

Botox nasıl uygulanır?

Botox uygulaması; oldukça basit ve ağrısızdır. İşlem yapılacak bölgeye anestezik krem, titreşim veya buz uygulaması ile, lokal anestezik etki oluşturulduktan sonra, uygulama yapılacak bölge sayısına gore 5-10 dakika arasında tamamlanmaktadır. Ofis şartlarında yapılmaktadır

Botox’ un etki süresi nekadardır?

Botox uygulandığı bölgenin sinirlerini geçici olarak bloke etmektedir. Bu nedenle etkisi tamamen geçicidir ve ortalama olarak 6 ay sürmektedir. Ancak kişinin mimik kaslarının özelliğine göre etkisi 4 ila 8 ay arasında değişebilir. Yine kişinin mimik kaslarının gücüne göre aynı etkiyi elde etmek için farklı kişilerde farklı miktarda botox serumu kullanmak gerekebilir. Botox’un, 4 veya 5 defa arka arkaya uygulamadan sonra, birikici etkiden dolayı etki süresi 8 ila 10 aya uzayabilir

Botox zararlımıdır?

Botox’un etkisi, mimik kaslarının çalışmasının geçici olarak durdurulması şeklindedir. Etki alanı ise uygulandığı noktanın etrafındaki yaklaşık 1 cm çapındaki bir dairedir, daha uzağa etkili olmaz. Botox etkisi tamamen geçici olduğu için herhangi bir zararı yoktur

Botox uygulama alanları nelerdir?

  • Yüzdeki ve boyundaki kırışıklıkların tedavisi
    • Kaş kaldırmak
    • Boyun bölgesindeki yaşlılık bantlarının tedavisi
    • Migren Tipi baş ağrıları
    • Aşırı terleme
    • Bruksizm ( Diş gıcırdatma)
    • Vajinismus
  • Mide uygulması ile zayıflama
    • Anal Fissür
    • Tremor
    • Hemifasiyal spazm
    • Şaşılık ve Blefarospazm

Botox etkisinin özellikleri?

  • Tamamen lokalizedir, sadece uygulandığı yerde etki eder
    • Etki uygulamadan 2-4 gün sonra başlar
    • Doruk etkisi 14-21. Günlerde meydana gelir
    • Etkisi 4-6 ay sürmektedir
    • Uzun sureli etki için tekrarlanması gerekir
    • Sinir yaşamını etkilemez

Botox ve Dolgu aynı etkiyimi yaparlar?

Dolgu ve botox tamamen farklı maddelerdir. Botox mimik kaslarının çalışmasını engelleyerek kırşıklıkları tedavi eden bir serumdur. Dolgu ise çökme ve olukların içini doldurarak tedavi eder.

Botox güvenlimidir?

Botox; kalıcılığı çok uzun olmayan ve kalıcılığı için tekrar edilmesi gereken bir yöntem olmakla birlikte; ameliyatsız, kolay ve ucuz bir tedavi olması nedeniyle günümüz estetik cerrahisinde çok tercih edilmekte ve uygulanmaktadır. Botox dünyada milyonlarca kişiye uygulanmış ve hiçbir ciddi komplikasyonla karşılaşılmamıştır. Yanlış uygulamalarda oluşabilecek komplikasyonlarda birkaç ay içinde geri döneceğinden cok önemli kabul edilmeyebilir. Ancak deneyimli bir hekim tarafından uygulanması hem bu komplikasyonların oluşmamasi, hem de daha etkin ve guzel sonuçlar alınması bakımından önemlidir. Botox güvenli bir uygulamadır